Leclerc: ‘Ik verloor de auto bijna drie keer’

(c) Scuderia Ferrari

Charles Leclerc heeft voor de derde keer op rij poleposition gepakt. De Ferrari-coureur was dan ook erg blij met zijn snelste ronde in de kwalificatie. Op het Marina Bay Street Circuit klokte hij een 1.36.217.

Direct nadat hij poleposition had gepakt was de Monegask al enthousiast over zijn ronde. Over de boordradio riep hij tegen zijn team: “Kijk ernaar, wat een ronde! Ik verloor de auto bijna drie keer.”

Ook tijdens het interview op het rechte stuk na de kwalificatie was hij erg te spreken over zijn ronde. “Ik ben erg blij. Als je kijkt naar die ronde, die was goed. Ik verloor de auto wel bijna een paar keer, maar we hebben poleposition. Ik wil het team bedanken want we wisten dat het hier lastig zou worden. We hebben nieuwe onderdelen die goed werken. Vrijdag was lastig, maar ik heb hard gewerkt en dat betaalde zich vandaag uit.”