Nico Hülkenberg: ‘Als ik wil, heb ik volgend jaar een stoeltje’

(c) Renault Sport

Nico Hülkenberg is er van overtuigd dat hij ook volgend jaar actief zal zijn in de Formule 1. De Duitser kreeg onlangs van Renault te horen dat zijn contract na dit seizoen niet wordt verlengd en dat Esteban Ocon hem zal vervangen.

Het lijkt er op dat Hülkenberg vanaf volgend seizoen definitief onderdak heeft gevonden bij Haas F1. Teambaas Günther Steiner heeft al laten weten dat hij voor komend seizoen zal kiezen tussen Hülkenberg en Romain Grosjean, van wie het contract bij de Amerikaanse stal eind dit jaar afloopt. Hülkenberg zelf denkt dat het pleit al is beslecht, zo laat hij aan Duitse media weten: “Er is op het moment nog niets getekend, maar mijn team en ik werken er aan. Er is zeker interesse en we kijken naar opties. Er is nog niets concreets, maar als ik wil dan heb ik een stoeltje.”

Steiner heeft eerder aangegeven rond de Grand Prix van Singapore een besluit te willen nemen over wie er volgend jaar voor zijn stal zal rijden. Mocht Hülkenberg inderdaad naar Haas gaan dan wordt hij volgend seizoen teamgenoot van Kevin Magnussen. Saillant gezien het verleden van beide coureurs.