Charles Leclerc: ‘Alles gegeven om te winnen’

(c) Formula 1

Ferrari-coureur Charles Leclerc is zich er van bewust dat hij tijdens de Grand Prix van Italië op de limiet aan het verdedigen was. De Monegask moest alle zeilen bijzetten om de Mercedes van Lewis Hamilton achter zich te houden.

Tijdens de race op het circuit van Monza kreeg Leclerc de zwart-witte waarschuwingsvlag te zien. Deze vlag is een waarschuwing voor coureurs die onsportief rijden. Leclerc verdedigde onder andere agressief bij het aanremmen van de tweede chicane. Hamilton moest daarbij uitwijken nadat de Ferrari-coureur van lijn was veranderd onder het remmen.

“Ik wist dat ik op de limiet zat, maar uiteindelijk wilde ik alles geven om deze race te winnen. Ik probeerde op de limiet te rijden van wat mag en dat is wat ik heb gedaan, dus ik ben erg blij dat ik de thuisrace van het team heb gewonnen”, laat Leclerc aan Motorsport.com weten.

Jouw reactie