Natuurorganisaties naar rechter om aanpassingen Circuit Zandvoort

Red Bull Content Pool

De eerste juridische procedures rond de terugkeer van de Formule 1 naar het circuit van Zandvoort zijn een feit. Stichting Duinbehoud en andere natuurorganisaties spannen een kort geding aan en eisen een verbod op werkzaamheden rond het circuit.

Zandvoort wil in 2020 weer een Grand Prix organiseren. Om dit te realiseren zijn rond het circuit aanpassingen nodig. Duinbehoud wijst onder meer op graafwerkzaamheden in het beschermde duingebied Zuid-Kennemerland. “Hier dreigt leefgebied van padden en zandhagedissen blijvend te worden vernield”, laat Marc Janssen van Stichting Duinbehoud aan NH Nieuws weten.

De organisatie heeft, met steun van onder ander Milieudefensie, ook de provincie Noord-Holland en de gemeente Zandvoort verzocht om in te grijpen en werkzaamheden stil te leggen. Volgens de natuurorganisaties zijn niet de benodigde onderzoeken uitgevoerd en de benodigde vergunningen verleend.

Jan Lammers, sportief directeur van de Dutch Grand Prix, is van mening dat iedereen het recht heeft om bezwaar aan te tekenen, maar denkt niet dat de race in gevaar komt. “Natuurlijk heb je aan alle wetten en regels te houden. Globaal is het wel zo dat al heel veel dingen binnen de bestaande vergunningen gedaan kunnen worden.”

Jouw reactie