Wedstrijdleiding start onderzoek naar bizar einde kwalificatie

(c) Formula 1

De wedstrijdleiding start een onderzoek naar de bizarre laatste ronde van de kwalificatie van de Grand Prix van Italië. Met nog twee minuten te gaan gingen negen coureurs naar buiten voor een ultieme poging op een snelste ronde.

Geen van de coureurs wilde echter het voortouw nemen, bang als ze waren dat de concurrentie achter hem aan kon slipstreamen. De situatie leidde tot een sur place zoals we die van het wielrennen kennen waarbij iedereen op iedereen leek te wachten.

Alleen Carlos Sainz en Charles Leclerc kwamen binnen de tijd over start-finish en mochten hun weg vervolgen. De overige coureurs werden afgevlagd. De FIA had vooraf al gewaarschuwd op te zullen treden tegen het onnodig langzaam achter elkaar aan rijden.