Toestand Correa kritiek na nieuwe complicaties

Juan-Manuel Correa (c) Sauber Junior Team

Bij het herstel van Juan Manuel Correa zijn onverwachts complicaties opgetreden. De 20-jarige coureur heeft een acuut ademhalingssyndroom opgelopen en wordt in coma gehouden. Volgens zijn ouders is zijn situatie kritiek maar stabiel.

De Ecuadoraans-Amerikaanse coureur raakte vorige week op Spa-Francorchamps zwaar gewond bij het ongeluk dat Anthoine Hubert het leven kostte. Correa liep twee gebroken benen en rugletsel op. Hij werd direct na het ongeval opgenomen in een ziekenhuis in Luik, waar hij werd geopereerd. Na die operatie werd gemeld dat zijn toestand stabiel was.

In de loop van de week werd hij voor verdere behandeling overgebracht naar de intensive care van een kliniek in Londen. Daar verslechterde de situatie. Correa ligt aan een beademingsmachine.