Max Verstappen tevreden met eerste twee sessies op Monza

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen beëindigde de eerste vrije trainingen voor de Grand Prix van Italië op een zevende en vijfde plaats. De Nederlander moest in zowel de eerste als tweede sessie zijn meerdere erkennen in de Ferrari’s en Mercedessen.

Ondanks de natte omstandigheden en het beperkte aantal gereden rondes, is Verstappen tevreden over zijn verrichtingen vandaag: “Het was een goede dag. Natuurlijk waren de omstandigheden wat verraderlijk, maar de dingen die we konden doen waren positief. Ondanks dat we nog topsnelheid tekort komen op het rechte stuk, lijken we nog best competitief. Zowel de korte als de lange runs leken vrij goed en dat is natuurlijk ook belangrijk voor zondag, aangezien we dan achteraan starten.”

Verstappen kreeg dit weekend een nieuwe krachtbron van Honda, de vierde in zijn pool en dus wacht hem zondag een gridstraf. De 21-jarige Red Bull-coureur kan zich dus opmaken voor een flinke inhaalrace: “De auto deed het erg goed en ook op motorisch gebied verliep alles soepel. Dat is dus altijd positief. Ik kijk in ieder geval uit naar zondag. Het wordt lastig om Ferrari en Mercedes in te halen, maar normaal gesproken zou een vijfde plek mogelijk moeten zijn.”