Extreem platte achtervleugel voor Red Bull Racing

(c) Red Bull Content Pool

Het Autodromo Nazionale di Monza is een circuit dat bekend staat om zijn lange rechte stukken en extreem hoge snelheden, de hoogste van het hele seizoen. Om aan die hoge snelheden te komen, nemen de teams speciaal ontwikkelde aerodynamische pakketten mee naar Monza. Vooral de achtervleugels springen daarbij in het oog.

Bij Red Bull lijkt men dit jaar de platste (en dus minste weerstand opleverende) achtervleugel mee te hebben genomen. In vrijwel niets lijkt deze vleugel nog op wat er bijvoorbeeld voor de zomerstop op de Hungaroring werd gebruikt:

Of Max Verstappen en Alex Albon ook daadwerkelijk met deze speciale configuratie gaan rijden, is natuurlijk nog even afwachten. De foto rechts is gemaakt door journalist Albert Fabrega.