FOM bevestigt nieuwe overeenkomst met Monza

(c) Pirelli

De Grand Prix van Italië staat ook de komende vijf jaar op de Formule 1-kalender. Het contract tussen Formula One Management en het circuit Monza is definitief verlengd, zo liet Formule 1-chef Chase Carey vandaag weten tijdens een bijeenkomst in Milaan. In die Noord-Italiaanse stad vlakbij het circuit werd het negentigjarige bestaan van de Scuderia Ferrari gevierd.

Het contract van Monza zou aan het einde van dit jaar aflopen. De Grand Prix van Italië was voor komend seizoen al met potlood op de kalender ingevuld, maar vandaag kwam dan toch het verlossende woord dat er in ieder geval nog tot en met 2024 op de Temple of Speed wordt gereden.

De Grand Prix van Italië is één van de oudste races op de kalender: al in 1921 bestond er een Gran Premio d’Italia en de race staat sinds 1950 – het eerste jaar van de Formule 1 – onafgebroken op het programma. Op één na werden al die Grands Prix Formule 1 op Monza verreden, alleen in 1980 werd uitgeweken naar Imola.