Toto Wolff: ‘Monza wordt niet gemakkelijk’

(c) Mercedes AMG F1

Mercedes kwam er afgelopen weekend op Spa-Francorchamps (net) niet aan te pas tegen de brute kracht van Ferrari. Teambaas Toto Wolff moest met lede ogen aanzien hoe zijn aas Lewis Hamilton een paar seconden tekort kwam tegen de dominant rijdende Charles Leclerc.

Ook komend weekend op Monza zou de Scuderia het voordeel van het vermogen moeten hebben, maar Wolff wil zich niet bij voorbaat al gewonnen geven: “We verwachten niet dat de Italiaanse Grand Prix een gemakkelijk weekend gaat worden. Monza is hét hogesnelheidscircuit in de Formule 1, veel vermogen en een lage luchtweerstand zijn daar in het voordeel. We hebben weliswaar het snelste gemiddelde pakket dit seizoen, maar dat pakket is niet ideaal voor een baan waar de snelheid rechtuit zo’n belangrijke factor speelt. Toch hebben we ook gezien dat de Ferrari’s er op de hogesnelheidsbanen vooral op zaterdag goed uitzien, maar op zondag niet. En dat is wanneer de punten worden verdeeld. We zullen niet favoriet zijn in Italië, maar we zullen alles in onze macht doen om het rode team dit weekend te bestrijden.”

Vorig jaar waren de Ferrari’s van Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen de snelste in de kwalificatie, maar won Lewis Hamilton de race.