Max Verstappen richt vizier op Grand Prix van Italië

(c) Red Bull Content Pool

Voor Max Verstappen was de Grand Prix van België een raceweekend om gauw te vergeten. Niet alleen liet de Nederlandse Red Bull-coureur zijn eerste DNF (Did Not Finish) in ruim een jaar noteren, ook het overlijden van Formule 2-coureur Anthoine Hubert hakte er flink in.

En dus is Verstappen opgelucht dat komend weekend al weer de Grand Prix van Italië op het programma staat: “Ik ben blij dat we back-to-back races hebben en we meteen verder kunnen.” Dat er met Monza opnieuw een hogesnelheidscircuit het programma staat is dan weer wat minder: “Monza is supersnel en dat maakt het erg leuk, maar het is voor ons ook een uitdaging. Net als Spa is het niet een van onze sterkste circuits op de kalender.”

Verstappen en Red Bull reizen dus niet als favorieten af naar Noord-Italië, maar toch kan de 21-jarige Nederlander genieten van Monza en de Italiaanse fans: “De beste stukken zijn de hogesnelheidssecties en de laatste bocht. Het is niet makkelijk om die precies goed te nemen, maar wanneer dat lukt voelt het erg goed. Monza heeft natuurlijk veel historie en de fans zijn zo ongeveer de meest gepassioneerde die we in de loop van het jaar tegenkomen. Er is natuurlijk veel rood op de tribunes, maar hopelijk zien we ook hier wat oranje supporters.”

Verstappen ‘pakt’ in Italië waarschijnlijk een gridstraf. Alom wordt verwacht dat hij dit weekend de Spec 4- motor van Honda in zijn pool krijgt. Dat is de vierde krachtbron die hij dit jaar in gebruik zou nemen en dat is er één meer dan is toegestaan.