Verstappen: ‘Moeite om wielspin bij start constant te houden’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen ging maandagavond tijdens het programma Peptalk van Ziggo Sport in op de Grand Prix van België. Onze landgenoot kwam vlak na de start in aanraking met Kimi Raikkonen, waarbij de wielophanging van de Red Bull-bolide brak en een einde betekende aan de race van Verstappen.

“Het is altijd makkelijk om achteraf te zeggen wat iemand anders had moeten doen. Dat maakt ook niet meer uit, omdat het gebeurd is”, zegt Verstappen. “Ik vond mij en ook Kimi niet fout, want hij zag me niet. Het is nu eenmaal zo. De crash was er, en we gaan door.”

Slecht weg bij start

Verstappen kwam zondag bij de start op het circuit Spa-Francorchamps slecht weg, waardoor hij een aantal posities verloor. “Vorig jaar maakten we, gekeken over het gehele seizoen, op één team na de beste starts. Het jaar ervoor ook, dus ik denk niet dat je van het ene op het andere moment niet meer goed kunt starten.”

“We hebben dit jaar grote moeite om de wielspin bij de start constant te houden”, gaat Verstappen dieper in op de oorzaak. “Daar zit ook per motor verschil in. Het is dus altijd een beetje de vraag of het goed gaat of niet. Dit jaar is het vaak fout gegaan, dus we weten ook echt wel waar we aan moeten werken. Op dit moment kunnen we dat echter nog niet constant krijgen.”