‘Max Verstappen reed België met ‘oude’ krachtbron’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen en Alex Albon hebben het raceweekend van de Grand Prix van België met twee ‘oude’ Honda-krachtbronnen gereden. Teambaas Christian Horner heeft onthuld dat beide coureurs in de kwalificatie en race de Spec 2-motor in de RB15 hadden liggen, meldt Motorsport.com.

Red Bull rijdt als sinds de Grand Prix van Frankrijk met de sterkere Spec 3-motor en voorafgaand aan België kreeg Albon zelfs de nieuwe, sterkere Spec 4-krachtbron, waarmee de Brits-Thaise coureur op vrijdag ook zou hebben getest.

Volgens Horner ging het bij Verstappen om een voorzorgsmaatregel, omdat de Spec 3 waarmee de Nederlander Oostenrijk en Duitsland won en pole pakte in Hongarije behoorlijk aan het slijten is, zo laat de Engelsman aan Motorsport weten: ”We konden die motor niet meer zo agressief afstellen als voorheen. Dat heeft vooral te maken met het aantal gereden kilometers en hoe zwaar die belast is.” Verstappen klaagde vrijdag meerdere malen over een gebrek aan vermogen.

Albon zou bewust niet met de Spec 4 hebben gereden om hem niet al te veel druk op te leggen.

Verstappen krijgt de nieuwe Honda Spec 4 komend weekend tijdens de Grand Prix van Italië. Hij zal op Monza dan ook een gridstraf moeten incasseren. Ook Pierre Gasly (Toro Rosso) krijgt die nieuwste motor komend weekend en ook hij zal dan tegen een gridstraf oplopen.