Daniel Ricciardo: ‘Blij dat deze dag voorbij is’

(c) Renault F1 Team

Daniel Ricciardo finishte de Grand Prix van België gisteren op een veertiende plaats, maar was na afloop nauwelijks bezig met zijn tegenvallende resultaat.

De Renault-coureur was vooral blij dat de race voorbij was. De dood van Anthoine Hubert, een dag eerder, had er behoorlijk ingehakt bij de Australiër: “Je gaat je afvragen of het het allemaal waard is. Het is een eenvoudige, maar eerlijke vraag. Het is weliswaar ons beroep en ons leven, maar het is ook niet meer dan een beetje met auto’s rondjes rijden.”

Ricciardo was dan ook blij dat de race er op zat: “De beste manier om ons respect te tonen was door te racen, maar ik denk niet dat ook maar iemand van ons echt hier wilde zijn vandaag. Ik spreek voor mezelf, maar ik denk dat ik niet de enige ben. Ik denk dat iedereen blij is dat deze dag voorbij is en we vanaf hier verder kunnen. Laten we hopen dat het de laatste keer is dat dit is gebeurd.”