F1 en F3 houden minuut stilte voor Anthoine Hubert

(c) Red Bull Content Pool

Voorafgaand aan de Grand Prix van België wordt vanmiddag op het circuit Spa-Francorchamps een minuut stilte in acht genomen om de gisteren overleden Anthoine Hubert te herdenken. De race begint om 15:10 uur, de Formule 1-organisatie heeft het eerbetoon gepland om 14:53 uur.

De Fransman kwam om het leven bij een zware crash in de Formule 2-hoofdrace op Spa. Die race werd direct afgevlagd. De sprintrace in de Formule 2 die voor vandaag stond gepland, wordt niet verreden.

Om elf uur vanochtend werd wel de Formule 3-race verreden, ook hier werd voorafgaand en in aanwezigheid van de moeder en broer van Hubert een minuut stilte in acht genomen.

Vanochtend vroeg hielden de baancommissarissen en het ambulancepersoneel al een kleine herdenking. De marshalls zwaaiden met de signaalvlaggen, terwijl de ambulances onder applaus van het publiek een ereronde reden.