Verstappen eerder dan Albon en Gasly gekend in rijderswissel

Max Verstappen en Alexander Albon (c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen was niet verbaasd toen op 12 augustus naar buiten sijpelde dat Pierre Gasly terug zou worden gezet van Red Bull Racing naar Toro Rosso en dat Alex Albon zijn nieuwe teamgenoot zou worden.

Waar Albon en Gasly de wissel pas enkele uren voordat het nieuws naar buiten kwam te horen kregen was de Nederlander al eerder op de hoogte gebracht, zo liet Verstappen gisteren weten: “Ze hebben het mij al eerder in de simulator verteld, nog voordat ik met vakantie ging. Het was dus geen verrassing. Ik bedoel, ik heb het zelf ook meegemaakt.”

Op de vraag wat hij van Albon verwacht hield Verstappen zich enigszins op de vlakte: “De tijd zal het leren, het is moeilijk voor mij om daar een antwoord op te geven. Alex is een geweldige gast, ik ken hem al jaren, net als Pierre [Gasly]. We raceten al tegen elkaar in 2010 en hij is erg snel.”

Over zijn verwachtingen voor de Grand Prix van België was de 21-jarige coureur helder: “Ik denk dat het voor ons vanwege de lange rechte stukken moeilijk gaat worden, maar zelfs op Silverstone waren we competitief. We moeten een goede balans vinden in de auto. Sector 1 en 3 zijn vrijwel helemaal volgas en Sector 2 heeft veel bochten dus we moeten een goed compromis vinden.”