Officieel: Grand Prix van Nederland op 3 mei 2020

(c) Circuit Zandvoort

De organisatie van de Formule 1 heeft een concept vrijgegeven van de kalender voor het seizoen 2020. Het seizoen telt een recordaantal van 22 races, de Grand Prix van Nederland wordt op 3 mei gehouden.

(c) Formula 1

Het schema is nog niet definitief: de FIA World Motor Sport Council moet nog zijn akkoord geven. Die bijeenkomst staat gepland voor 4 oktober.

De voorlopige kalender lekte gisteren al uit. Op het programma staan onder andere zeven back-to-back races. Vietnam is een nieuwe race en Nederland keert na 35 jaar weer terug.

Het zeventigste Formule 1-seizoen begint op 15 maart met de Grand Prix van Australië en eindigt op 29 november met de Grand Prix van Abu Dhabi. Opmerkelijk is de verplaatsing van Azerbeidzjan. De race in Bakoe werd dit jaar gehouden in april, maar verhuist naar juni. Bij de Grand Prix van Italië staan nog twee asterisken: het nieuwe contract voor Monza moet nog getekend worden.