Mercedes: ‘De Formule 1 is onze grootste etalage’

(c) Mercedes AMG F1

Mercedes is niet van plan om de Formule 1 te verlaten. Teambaas Toto Wolff laat weten dat de PR-waarde te groot is om met het project te stoppen.

Als de Formule 1 aantrekkelijk blijft of aan aantrekkingskracht terugwint met de nieuwe regels vanaf 2021 dan heeft Mercedes volgens Wolff geen reden om te vertrekken uit de koningsklasse van de autosport. “De cijfers spreken voor zich. De Formule 1 is onze grootste etalage. De PR-waarde die we genereren is enorm. En stijgt. We raken precies de doelgroep die we willen bereiken, namelijk de kopers van de AMG Performance-wagens. En tegelijkertijd de ‘aspirational buyer’. De publicitaire waarde is een factor”, laat Wolff aan Motorsport.com weten.

Naast de positieve publiciteit door goede prestaties levert de Formule 1 een enorme hoeveelheid aan reclamewaarde op. “Het feit dat we op het circuit tegen de besten strijden en winnen, en daarmee steeds maar weer op sportpagina’s te staan, heeft de afgelopen jaren zeer sterk bijgedragen aan het positieve imago van het merk. Als Mercedes hebben wij in het jaar 2018 onze partners, inclusief Mercedes-AMG, drie miljard dollar aan reclamewaarde opgeleverd. Daar hoort de PR niet bij wanneer op een sportpagina staat dat Lewis Hamilton en Mercedes hebben gewonnen.”