Honda-chef buitengewoon tevreden met Max Verstappen

Yamamoto en Verstappen na de zege van de Nederlander in Duitsland (c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen kan na zijn overwinningen in Oostenrijk en Duitsland en zijn pole position in Hongarije niet meer stuk bij Honda, de Japanse motorleverancier van Red Bull Racing.

De chef van het Formule 1-project Masashi Yamamoto loopt weg met de Nederlander en roemt in een interview met Autosport de bijdrage die de 21-jarige coureur heeft geleverd aan de wederopstanding van Honda: “Het is erg belangrijk om zo’n coureur te hebben. Ten eerste is hij gewoon erg goed in het rijden zelf. Daarnaast communiceert hij uitstekend met de ingenieurs. En verder is hij buitengewoon goed in het analyseren van de data en het rijden. Hij geeft erg gedetailleerde feedback over het chassis en de motor, dat doet hij geweldig.”

De overwinningen en pole position van Verstappen en Red Bull zijn voor Honda de eerste sinds 2006. Inmiddels staat de Nederlander derde in het wereldkampioenschap en vormt hij zelfs een bedreiging voor Mercedes-coureur Valtteri Bottas die tweede staat. En dus zijn alle geruchten over een mogelijk vertrek van Verstappen naar Mercedes of Ferrari verstomd. Yamamoto is er van overtuigd dat de Nederlander volledig voor Red Bull en Honda gaat: “Jazeker. Daarbij komt dat hij [in Japan] erg geliefd is bij de media en fans. Dat is belangrijk voor een coureur. We hebben inmiddels een speciale Red Bull/Toro Rosso/Honda-tribune opgetuigd voor de Grand Prix van Japan en daarvoor al 15-duizend kaarten verkocht.”