Mick Schumacher ziet F1-debuut niet op korte termijn

(c) Scuderia Ferrari

De overwinning in Hongarije van Mick Schumacher in de Formule 2 maakte vele tongen los. Er werd al gespeculeerd over een debuut in de Formule 1, maar volgens de 20-jarige zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher is het nog lang niet zo ver.

“Ik moet echter nog erg hard aan mezelf werken”, zegt Schumacher in gesprek de Belgische De Standaard. “Of ik volgend jaar naar de Formule 1 ga of in de komende twee of drie jaar, ik weet het niet. Ik ga mijn uiterste best doen om zoveel mogelijk te leren, zodat ik me zo comfortabel mogelijk voel wanneer ik deze belangrijke stap zet en me er klaar voor voel.”

Opleidingsprogramma

Afgelopen seizoen domineerde Schumacher het Europees Formule 3-kampioenschap. Mercedes en Ferrari dongen naar de diensten van de jonge Duitser, die uiteindelijk koos voor het opleidingsprogramma van de Italiaanse renstal. In de Formule 2 kende Schumacher een moeilijke start. In de laatste race voor de zomerstop boekte hij dan eindelijk zijn eerste overwinning en tevens eerste podiumplaats van het seizoen.

Jouw reactie