Ferrari wil niet nog meer standaardonderdelen in 2021

(c) Scuderia Ferrari

Ferrari is tegen het standaardiseren van nog meer onderdelen aan de auto. In de nieuwe reglementen van de Formule 1, die vanaf 2021 gelden, zijn al vele elementen gestandaardiseerd, maar de FIA wil meer onderdelen toevoegen aan de lijst gestandaardiseerde onderdelen. En dat is tegen het zere been van Ferrari

Teambaas Mattia Binotto van de Italiaanse renstal uitte zijn ongenoegen hierover tegen Motorsport.com. “Vanaf het allereerste begin hebben we gezegd dat we tegen de standaardisatie zijn, en ik heb het gevoel dat we te veel die kant opgaan.”

Tegen het DNA van de sport

Binotto legt uit: “Ten eerste omdat we geloven dat het DNA van deze sport competitie is en standaardisering druist op de een of andere manier tegen die gedachte in. Ten tweede betekent het standaard maken van onderdelen niet dat je geld bespaart, omdat je de auto moet aanpassen aan het nieuwe onderdeel en dat heeft ook impact op de financiële kant. Dus ik weet niet of die balans positief uitvalt.”