Max Verstappen nuchter over komst Alexander Albon

(c) Red Bull Content Pool

De maatregel van Red Bull Racing om Pierre Gasly te vervangen door Alexander Albon is door Max Verstappen koeltjes ontvangen. De renstal maakte maandag bekend dat Albon per direct overstapt van Scuderia Toro Rosso. Galsy bewandelt de omgekeerde weg en rijdt vanaf de Belgische Grand Prix voor het zusterteam.

“Natuurlijk is het jammer voor Pierre, maar het maakt mij persoonlijk niet veel uit wie mijn teamgenoot is. Het gaat erom dat we beter gaan presteren met de andere auto en daardoor meer punten binnenhalen voor het team”, zegt Verstappen in gesprek met De Telegraaf.

Onverwachts

Het besluit om Gasly te vervangen, kwam toch nog onverwachts. Helmut Marko, adviseur bij Red Bull, gaf vorige maand nog aan dat de Fransman niet hoefde te vrezen voor zijn stoeltje. Na een tegenvallende Grand Prix van Hongarije werd alsnog besloten Gasly te vervangen door Albon. Met dat besluit kwam een einde aan een teleurstellend halfjaar van de Fransman bij Red Bull Racing, waarin hij 63 punten scoorde. Verstappen verzamelde in twaalf races liefst 181 punten.