Alexander Albon kan overstap nauwelijks bevatten

(c) Red Bull Content Pool

Alexander Albon omschrijft zijn overstap van Scuderia Toro Rosso naar Red Bull Racing als ‘onwerkelijk’. De Thai werd maandag gepresenteerd als de opvolger van Pierre Gasly, die de omgekeerde weg bewandelt.

“Onwerkelijk dat ik deze grote kans bij Red Bull Racing heb gekregen”, liet Albon op Twitter weten. “Ik kan hen niet dankbaar genoeg zijn voor het vertrouwen in mij en de mogelijkheid die zij mij hebben gegeven. Het is een sprong in het diepe, maar ik heb mijn zwembroek aan!”

Prestaties

De 23-jarige Albon debuteert dit seizoen in de Formule 1 en behaalde in Duitsland met een zesde plaats zijn beste resultaat. Daarnaast reed hij nog vier keer in de punten voor een totaal van zestien in twaalf races. Alleen in Canada haalde Albon de finish niet.

“Ik wil iedereen bij Toro Rosso bedanken en in het bijzonder Franz Tost voor de kans die zij mij hebben gegeven in de Formule 1 en hun onvoorwaardelijke steun in mijn eerste jaar. Nu ga ik mijn focussen op mijn eerste race voor het team in Spa.”