Alexander Albon vervangt Pierre Gasly bij Red Bull Racing

(c) Red Bull Content Pool

Alexander Albon rijdt vanaf de Grand Prix van België voor Red Bull Racing. Dit maakte het Oostenrijkse team maandag bekend. Hij vervangt per direct Pierre Gasly. De Fransman heeft nog geen moment kunnen overtuigen en wordt teruggezet naar Toro Rosso.

“Wij verkeren in de unieke situatie dat we vier getalenteerde Formule 1-coureurs onder contract hebben, die we kunnen rouleren tussen het Red Bull-team en Toro Rosso”, laat de renstal in een korte verklaring op de website weten.

Albon krijgt tot en met het einde van het seizoen de tijd om Red Bull te overtuigen. “Het team gebruikt de komende negen races om de prestaties van Alex te evalueren, zodat er een goede beslissing kan worden genomen over wie in 2020 naast Max zal rijden.”