Hamilton geniet van strijd met Verstappen

(c) Mercedes AMG F1

Lewis Hamilton is blij dat Red Bull Racing een goede stap voorwaarts heeft gemaakt en Mercedes uitdaagt om de overwinning. Hamilton gaat namelijk graag de strijd aan met Max Verstappen.

Tijdens de Grand Prix van Hongarije vochten Hamilton en Verstappen om de overwinning. De Brit genoot van het duel met de Nederlander. Beide coureurs gingen vol de strijd aan en uiteindelijk wist Hamilton de race, door een tactisch sterke pitstop, naar zich toe te trekken. “Er is voor een racer eerlijk gezegd geen beter gevoel dan dat. Zeker als je het tegen een heel sterke tegenstander en een geweldige rijder opneemt zoals Max. Het is belangrijk om het respect tussen ons te zien. Het rijgedrag was echt respectvol en ik hoop dat dat zo verdergaat”, laat Hamilton aan Motorsport.com weten.

De vijfvoudig wereldkampioen hoopt dat de tweede seizoenhelft een strijd gaat worden tussen Mercedes, Ferrari en Red Bull. “Ik ben heel blij dat, zeker na een periode waarin iedereen zo negatief was over de sport, Red Bull een grote stap vooruit heeft gemaakt en we nu een gevecht hebben. Het lijkt erop dat dat ook zo zal blijven. Ik denk dat Ferrari ook weer zal meedoen op lange circuits als Spa en Monza, waar ze snel zijn op de rechte lijn. Daar zullen ze heel sterk zijn.”