Ferrari-teambaas Binotto geeft moed nog niet op

(c) Ferrari Media

Hoewel Ferrari afgelopen zondag in Hongarije ver bleef verwijderd van de overwinning wil teambaas Mattia Binotto de moed nog niet opgeven. “Als we de auto dit jaar verbeteren, profiteren we er ook in 2020 van. We zullen niet opgeven en proberen het maximale uit het seizoen te halen”, zegt hij in gesprek met Autobild Motorsport.

Afgelopen zondag was Sebastian Vettel op de Hungaroring met een derde plaats de best presterende coureur van Ferrari, maar zijn achterstand op winnaar Lewis Hamilton bedroeg meer dan een minuut.

Downforce achilleshiel

“Onze zwakte in downforce is over een race-afstand nog duidelijker naar voren gekomen. Het hielp ook niet dat het op de dag van de race warmer was dan tijdens de training, integendeel. De prestaties van de auto variëren van circuit tot circuit, maar we kunnen niet alles goedpraten. Onze beste auto eindigde een minuut achter de winnaar omdat we niet sterk genoeg zijn.”

Er is dus nog genoeg werk aan de winkel voor Ferrari, maar eerst is er de verplichte zomerstop. “Deze pauze is belangrijk, omdat het team zeer hard en veel heeft gewerkt. We zullen in alle rust alle data gaan bekijken en dan hebben we enkele dagen om de batterij op te laden.”

België en Italië

Na de zomerstop staan de races op Spa-Francorchamps en Monza op het programma, circuits die de huidige Ferrari beter moeten liggen. “Daar zijn meer rechte stukken, dat zal in ons voordeel zijn. Maar we weten ook dat de concurrentie sterk is.”