Max Verstappen na eerste pole: ‘Deze miste ik nog’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen was erg blij na zijn eerste poleposition. De Nederlander was tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije de snelste.

“Het is geweldig. De auto voelde het hele weekend goed aan. We wisten dat het zwaar zou worden, maar de auto vloog. Een compliment voor het team dat het is gelukt. Deze miste ik nog op mijn lijstje”, zei Verstappen direct na de kwalificatie op de Hungaroring.

Voor de camera van Ziggo Sport liet de Nederlander weten dat dit een van zijn beste kwalificaties was. “De auto voelde gelijk sterk aan. Dan weet je dat het een goede kwalificatie kan worden. De laatste ronde in Q3 was op de limiet. Dit was een van mijn beste kwalificaties. De ronde was bijna perfect.”

Verstappen weet echter dat er nog niets is gewonnen “Ik ben ontzettend blij met het resultaat van vandaag. We hebben morgen natuurlijk nog een race en die is toch het belangrijkste. Maar goed, dit was heel belangrijk voor me en ook zeker voor het team. We moeten zorgen voor een goede start en vanaf daar willen we de wedstrijd controleren.”