Verbeterde brandstof kan Red Bull tijdwinst opleveren

(c) Red Bull Content Pool

Red Bull Racing moet zich nog op meerdere vlakken verbeteren. Er wordt niet alleen aan het chassis en de krachtbron gewerkt. Brandstofleverancier ExxonMobil is ook druk bezig om de brandstof te verbeteren.

Volgens ExxonMobil kan er dit seizoen nog een tiende tot anderhalve tiende van een seconde per ronde gewonnen worden door de brandstof te verbeteren. “Vorig jaar hebben we rond de Grand Prix van Hongarije een nieuw mengsel geïntroduceerd dat het team naar schatting een tiende tot anderhalve tiende van een seconde tijdwinst opleverde. We zouden tevreden zijn als we voor het einde van dit seizoen opnieuw tussen een tiende en anderhalve tiende kunnen vinden”, laat Dario Izzo, technisch adviseur van ExxonMobil, aan Motorsport.com weten.

Red Bull-adviseur Helmut Marko gaf eerder aan eind september bij de Grand Prix van Rusland een update voor de brandstof te verwachten.