Toto Wolff: ‘Bottas had 18 punten moeten pakken’

Toto Wolff met Valtteri Bottas (c) Mercdes AMG

Mercedes-teambaas Toto Wolff is van mening dat Valtteri Bottas tijdens de Grand Prix van Duitsland een goede kans heeft laten liggen om het wereldkampioenschap spannender te maken.

Met nog zeven ronden te gaan op de Hockenheimring spinde de Fin in zijn jacht op Lance Stroll en de tweede plaats. Bottas had een flink deel van zijn achterstand in het kampioenschap goed kunnen maken. “Bottas had 18 punten moeten pakken. Het had een flinke sprong voor hem kunnen zijn, maar dat gebeurde niet. We zijn nu halverwege het seizoen en er zijn nog genoeg punten te halen, maar dat hij een goede kans heeft laten liggen, is duidelijk”, laat Wolff aan Racefans.net weten.

Voor Bottas is het nu zaak om dit zo snel mogelijk achter zich te laten. “Je moet van zulke fouten snel herstellen. Als je races en kampioenschappen wil winnen dan moet je hier sterker uit komen. Valtteri heeft in het verleden laten zien dat hij dit kan.”