VT3 Duitsland: Leclerc weer de snelste, Verstappen naar P2

(c) Ferrari

Charles Leclerc heeft in de derde vrije training voor de Grand Prix van Duitsland de snelste tijd neergezet. Achter de Monegask reed Max Verstappen de tweede tijd. Mercedes kende een lastige training. Bottas pakte P4 en Hamilton kwam niet verder dan de zesde tijd.

Ferrari begon de derde vrije training als snelst. Net als vrijdag stonden Charles Leclerc (1.12.736) en Sebastian Vettel na de eerste run bovenaan. Lewis Hamilton volgde op de derde plaats. Bottas kende een lastige eerste run en kwam niet verder dan de zevende plaats.

Max Verstappen kwam zoals gebruikelijk pas laat in actie. Met minder dan veertig minuten op de klok zocht de Nederlander het asfalt op en zette een vijfde tijd neer. Dit deed hij op de medium band, terwijl de concurrentie op de zachtste band reed. Teamgenoot Gasly reed ook op de gele band en kwam in zijn eerste run niet verder dan de elfde tijd.
Na zijn eerste snelle ronde ging Verstappen nog even door en verbeterde zijn tijd wat goed was voor de derde plaats. Hij gaf een halve seconde toe op de snelste tijd van Leclerc.

In de slotfase gingen de teams voor een kwalificatierun. Leclerc en Vettel zetten weer de toon. Leclerc verbeterde de snelste tijd naar een 1.12.380 en Vettel volgde op twee tienden van een seconde. Bottas kon niet tippen aan de tijd van de Monegask en legde beslag op de derde plaats.

Voor Red Bull was het, met nog ruim tien minuten te gaan, ook tijd voor de kwalificatierun. Op de rode band verbeterde Verstappen zijn snelste tijd en klom naar de tweede plaats op een tiende van de tijd van Leclerc.

Hamilton reed achter Verstappen op de baan en de Brit klom naar de vierde plaats. Zijn tijd werd echter afgenomen, omdat hij in bocht zeventien zich niet aan de track limits hield. Hij was niet de enige, want de wedstrijdleiding deelde de straf veelvuldig uit in de laatste vrije training voor de Grand Prix van Duitsland. In een nieuwe poging zette Hamilton de zesde tijd neer op een halve seconde van de snelste tijd en achter de Haas van Kevin Magnussen.

Uitslag VT3 Duitsland:

(c) Formula1.com