Max Verstappen: ‘We lopen in op Mercedes’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen wil zo snel mogelijk het gat naar Mercedes dichten en regelmatig strijden om de overwinning. Red Bull Racing en Honda zijn op de goede weg, maar ze moeten nog wel stappen maken.

“De grootste uitdaging voor de komende races? Dat gat met Mercedes dichten. We willen winnen, dus dat is grootste uitdaging voor ons. Want we lopen op Mercedes in, maar ik zit er nog steeds verder achter dan ik zou willen”, laat Max Verstappen aan de Limburger weten. Ook is Verstappen van mening dat de hoge temperaturen in Duitsland geen voordeel voor Red Bull oplevert. “Mercedes komt hier met een nieuw chassis. Ze zullen die koelingsproblemen nu wel onder controle hebben.”

Voordat Verstappen zijn blik kan richten op Mercedes moet de Nederlander ook nog steeds rekening houden met Ferrari. “Ik zal niet zeggen dat we Ferrari al voorbij zijn, maar we zitten er wel dicht tegenaan. Maar voorbij? Dan moet ik ook gewoon twee, drie tienden van een seconde er steeds voor staan. En op dit moment is dat nog niet zo. Ze zijn nog steeds enorm snel op rechte stuk, daar kom je niet heel makkelijk voorbij. Maar ik kan in elk geval wel met ze vechten.”