Binotto weet niet of Ferrari nog sneller is dan Red Bull

(c) Red Bull Racing

Ferrari-teambaas Mattia Binotto durft niet te zeggen of zijn auto op dit moment nog sneller is dan de auto van Red Bull. De Italiaanse stal reisde aan het begin van het seizoen als topfavoriet af naar het Australische Melbourne, maar was niet bij machte om die rol waar te maken.

Ferrari wacht nog altijd op de eerste zege van het jaar, terwijl Max Verstappen in zijn Red Bull de Grand Prix van Oostenrijk op zijn naam schreef. De Nederlander staat bovendien op de derde plaats – voor beide Ferrari’s – in het kampioenschap.

“Ik zou niet weten wie op dit moment het tweede team is”, zegt Binotto maandag bij Sky Sports. “De verschillen tussen ons en Red Bull zijn heel klein.”

Binotto stelt dat zijn team motivatie haalt uit de concurrentiestrijd met Red Bull. “Het geeft ons een boost om de auto sneller en beter te ontwikkelen. Het doel is om een auto te bouwen die op ieder circuit kan strijden om de eerste plaats.”

In het constructeurskampioenschap staat Ferrari nog wel op de tweede plaats met een voorsprong van 52 punten op Red Bull (243 om 191). Mercedes staat aan de leiding met 407 punten.