Charles Leclerc: ‘Ik geniet van stevige duels’

Charles Leclerc (c) Scuderia Ferrari

Charles Leclerc en Max Verstappen maakten er tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië een mooie show van. Beide coureurs zochten het randje op en het publiek kreeg ronden lang een mooi gevecht te zien.

Leclerc gaf na de race op Silverstone toe dat hij agressiever heeft gereden. “Na Oostenrijk zei ik al dat ik meer dan graag op deze manier ga racen als de stewards dat toestaan. Dat heb ik afgelopen weekend gedaan. Dus het is niets speciaals. Ik knokte harder dan normaal, puur omdat ik het gevoel heb dat in de voorbije twee races de Formule 1 wil dat we steviger racen. Wij coureurs pushen daar ook voor. Daarom genieten we van dergelijke duels en dat heb ik ook gedaan”, laat Leclerc aan Motorsport.com weten.

De Ferrari-coureur genoot van de race tijdens de Britse GP. “In de auto was dit misschien wel de leukste race sinds mijn entree in de F1. Ik heb er ontzettend van genoten, zeer stevig geknokt, altijd op het randje maar wel binnen de regels. Ik heb echt genoten van dat gevecht.”