Mercedes-coureurs kritisch over Formule 1-kalender

(c) Mercedes AMG F1

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas zouden graag meer inspraak hebben bij het samenstellen van de Formule 1-kalender. Zij willen zo circuits vermijden die alleen vanwege geld en politiek op de kalender staan.

Hamilton ziet graag meer circuits op de kalender zoals Silverstone en Austin. “Wij weten beter dan wie dan ook op welke circuits we kunnen inhalen. Ik weet niet wie de selectie maakt, maar er komen in de toekomst circuits aan waar het niet geweldig racen is. Ook zijn er een aantal op de huidige kalender waar je niet meer kunt doen dan in een treintje achter elkaar rijden”, laat Hamilton aan Autosport.com weten.

De Brit vindt het goed dat er in de verschillende landen wordt gereden. “Het zou mooi zijn als de verschillende Grands Prix open staan voor aanpassingen aan het circuit of om te overwegen om een ander circuit in het land te gebruiken.”

Teamgenoot Valtteri Bottas is het eens met de vijfvoudig wereldkampioen. “Ik weet zeker dat sommige circuits op de kalender staan vanwege politiek en geld. En dan is het van ondergeschikt belang of er goed geracet kan worden. Dat is jammer, want wij coureurs houden van racen. We willen dan ook graag onze input geven bij de circuitkeuze, want wij zitten in de auto “