Christian Horner: ‘Gasly leek een andere coureur’

(c) Red Bull Content Pool

Pierre Gasly heeft tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië laten zien waarom hij de overstap naar Red Bull Racing mocht maken. De Fransman bleef in de kwalificatie in de buurt van teamgenoot Max Verstappen en tijdens de race kon hij mee met de kop van het veld.

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner leek Pierre Gasly een andere coureur op het circuit van Silverstone. “Ik denk dat Pierre een erg goed weekend heeft afgewerkt. Om na Oostenrijk, waar hij het echt zwaar had, zo’n ommekeer te maken en zich hier te focussen op wat hij moet doen zonder zich te laten afleiden door zijn teamgenoot is erg knap. Hij leek de hele tijd wel een andere coureur”, aldus Horner tegen Motorsport.com.

De snelste tijd tijdens de eerste vrije training van de Britse Grand Prix gaf Gasly voor het hele weekend vertrouwen. Horner: “Vanaf de eerste sessie was hij al competitief en daarop borduurde hij voort in de tweede, in de kwalificatie was hij sterk en in de race weer. Hij passeerde Vettel en duelleerde erg stevig met Leclerc.”