VT3 Silverstone: Ferrari snel, Verstappen naar P5

(c) Ferrari F1

Charles Leclerc heeft de snelste tijd neergezet in de derde vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Hij was nipt sneller dan Sebastian Vettel en Lewis Hamilton. Max Verstappen kwam niet verder dan de vijfde plaats.

De derde vrije training begon rustiger dan normaal. In het eerste kwartier zette allen George Russell een tijd op de klokken. Doordat er een bui over het circuit kwam bleef de Bit lang de enige met een tijd achter zijn naam. Het bleef niet stil op de baan, want meerdere coureurs gingen toch even het asfalt op. Onder andere Leclerc, Daniel Ricciardo, Valtteri Bottas en Hamilton gingen even naar buiten op intermediates.

Met nog een half uur op de klok was de baan droog genoeg voor de slicks en kwamen Hamilton en Bottas als eerste op de zachtste band het circuit op. De Mercedes-coureurs zetten direct de snelste tijden neer. Niet veel later pakte Leclerc de snelste tijd met een 1.27.446. Lang hij er niet van genieten, want Hamilton verbeterde de snelste tijd naar een 1.26.746.

Na 40 minuten in de sessie kwam Verstappen voor het eerst de baan op en in zijn eerste vliegende ronde zette hij zijn Red Bull op de vijfde plaats. Daarna wist de Nederland zijn tijd te verbeteren en ging hij naar P3. Hij kwam ruim een tiende te kort op de snelste tijd van Hamilton, die inmiddels een 1.26.338 op de klok had gezet. Pierre Gasly wist zijn bolide net achter zijn teamgenoot te zetten en reed een vierde tijd.

In de slotfase van de training gingen de coureurs er nog even voor zitten en Leclerc was erg snel en pakte P1 met een 1.25.905. Ook Hamilton verbeterde zijn tijd, maar kwam minder dan een tiende te kort op de tijd van de Monegask. Vettel deed het iets beter en zette zijn auto op P2.

Verstappen verbeterde zich ook in de laatste minuten. In zijn eerste vliegende ronde maakte hij nog een foutje en een ronde later scherpte hij zijn tijd nog aan. De tijd was goed voor de vijfde plaats, want in de laatste minuut van de training moest hij Gasly nog voor zich dulden. De Fransman reed drie tienden sneller dan zijn teamgenoot.

Uitslag derde vrije training:

(c) Formula1.com

Om 15:00 uur begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië en uiteraard is die live te volgen op Grand Prix Radio.