Max Verstappen: ‘De auto voelde gewoon goed’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen start de Grand Prix van Groot-Brittannië vanaf de vierde plaats. Op het circuit van Silverstone reed de Nederlander een prima kwalificatie en gaf maar een tiende van een seconde toe op de snelste tijd.

Het weekend begon voor Verstappen stroef. Hij kreeg vrijdag tijdens de vrije trainingen geen goede balans in de wagen. “Uiteindelijk ben ik heel tevreden met dit resultaat. Het hele weekend tot aan de kwalificatie hadden we geen goede balans. Hoe we dat hebben omgedraaid, is heel positief”, zegt Verstappen voor de camera van Ziggo Sport.

Toch is Verstappen niet honderd procent tevreden, omdat hij geen probleemloze kwalificatie kende. “Ik had last van turbo lag. Als ik op het gas ging, hield de motor een beetje in. Dat heeft zeker anderhalf tot twee tienden gekost. Als je dan naar de einduitslag kijkt, is dat balen.”

Verstappen waagde geen voorspelling voor de race en is vooral blij dat het gat met de snelste tijd erg klein is. “Absoluut, dat is goed. De auto voelde ook gewoon goed aan. Daar ben ik blij mee. De afstelling die we nu hadden in de kwalificatie, moet ook goed zijn voor de race.”