VT2 Silverstone: Bottas snelste, Verstappen zevende

(c) Mercedes

Valtteri Bottas heeft vrijdag tijdens de tweede vrije training voor de Britse Grand Prix de snelste tijd genoteerd. De Fin, die eerder op de dag als derde eindigde, bleef teamgenoot Lewis Hamilton een kleine tiende voor. Max Verstappen kwam niet verder dan de zevende tijd.

Verstappen werd tijdens zijn korte stint op de zachte band gehinderd door verkeer en kwam niet meer in de gelegenheid om zijn tijd, die hij eerder op medium had geklokt, te verbeteren. Al zijn concurrenten verbeterden zich wel op het zachte rubber.

Pierre Gasly liet zien dat er wel degelijk snelheid in de RB15 zat. De Fransman klokte de vijfde tijd en gaf slechts een halve seconde toe op Bottas. Beide Ferrari’s (Charles Leclerc derde en Sebastian Vettel vierde) bleven Gasly voor. Lando Norris completeerde de top zes.