Max Verstappen: ‘Mercedes is favoriet’

(c) Red Bull Content Pool

Ondanks de zege in Oostenrijk beschouwt Max Verstappen zich niet als favoriet voor de overwinning tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Nederlander is van mening dat er goede stappen zijn gezet, maar dat er meer nodig is om regelmatig te strijden voor de overwinning.

De overwinning voor Verstappen in Oostenrijk kwam eigenlijk heel onverwacht, zeker nadat Red Bull Racing een week eerder nog flink tekort kwam in Frankrijk. “In een week tijd hebben we goede stappen gezet. De updates op de auto werkten goed, maar we hadden ook meer vermogen”, laat Verstappen aan de Telegraaf weten.

Het extra vermogen kwam in Oostenrijk goed van pas. “We hebben, ook met het team, wel gezegd tegen Honda: we weten dat we dit jaar nog wel een penalty gaan pakken na een motorwissel. Dan zouden we dus best een keer wat meer kunnen riskeren om er in de kwalificatie dichterbij te zitten. Tijdens de kwalificatie stond de motor agressiever afgesteld en hadden we meer vermogen.”

Volgens Verstappen is Mercedes de favoriet in Engeland. Zeker omdat de weersomstandigheden een stuk koeler zijn dan in Oostenrijk. Het Duitse team zal daardoor niet zoals in Oostenrijk problemen ondervinden met het koelen van de motor.