Ho-Pin Tung: ‘Mercedes favoriet in Silverstone, Ferrari zit dichtbij’

(c) Red Bull Content Pool

Ho-Pin Tung verwacht dat Mercedes komend weekend op Silverstone het te kloppen team zal zijn. Volgens de Grand Prix Radio-analist zit Ferrari er dicht achter.

“Het zal voor Max heel moeilijk worden om zijn zege in Oostenrijk te herhalen”, stelt Tung in zijn preview op Grand Prix Radio. “Silverstone is echt een circuit dat Mercedes goed zal liggen, maar Ferrari zal wederom dichtbij zitten. Wie weet kan Charles Leclerc hier eindelijk zijn eerste zege pakken.”

Ondanks dat Silverstone vorig jaar opnieuw werd geasfalteerd, was de baan erg hobbelig. Ook dit jaar is er nieuw asfalt op het circuit gelegd. “Het is daarom even afwachten hoe de banden zich zullen gedragen”, vervolgt Tung, die vorig jaar met het WEC-kampioenschap op het Britse circuit reed. “Silverstone is traditioneel zwaar voor de banden. Vooral de linkerzijde heeft het zwaar.”

“Wat ook opvallend is: Mercedes heeft een setje mediumbanden meer meegenomen dan de rest. Het lijkt er dus op dat zij zich voorbereiden op twee pitstops.”

De volledige preview van Tung is te horen op Grand Prix Radio.