Silverstone ook komende vijf jaar gastheer van Britse GP

(c) Silverstone

De Grand Prix van Groot-Brittannië wordt ook de komende vijf jaar gehouden op het circuit van Silverstone. Dat hebben de eigenaren van het circuit en Formula One Management zojuist bekendgemaakt.

De status van Silvestone was lange tijd onzeker nadat de British Racing Drivers’ Club (BRDC) in 2017 eenzijdig het in 2020 aflopende contract opzegde. Tegelijkertijd begonnen onderhandelingen over een nieuwe deal die volgens FOM-baas Chase Carey eigenlijk niet kon uitblijven: “We hebben altijd aangegeven dat – als we een langdurige toekomst tegemoet willen gaan – onze sport historische locaties als Silverstone en Groot-Brittannië moeten behouden.”

Siverstone was op zaterdag 13 mei 1950 de gastheer van de allereerste Grand Prix Formule 1. Sindsdien organiseerde de BRDC 53 keer een officiële Formule 1-race op het voormalige vliegveld ten noordoosten van Londen. Eerder deze week liet Lewis Hamilton al weten dat wat hem betreft Silverstone op de kalender moet blijven staan.

In de podcast Formule 1 aan Tafel bespraken we maandag al de toekomst van de Britse Grand Prix en het circuit Silverstone: