Verstappen: ‘Het harde werken begint zich uit te betalen’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen kijkt anderhalve week na zijn Grand Prix-zege in Oostenrijk uit naar de race op Silverstone, die komend weekend op het programma staat. De Nederlander ziet de zege in Spielberg als het gevolg van hard werken van zijn team.

“Het was een heel erg speciaal moment voor het hele team en voor Honda. Al het harde werken begint zich uit te betalen”, zegt de Nederlander op zijn website.

Verstappen viel vorig jaar uit in Silverstone, maar vindt het niettemin een mooi circuit om te rijden. “Ik geniet van Silverstone vanwege de hogesnelheidsbochten, waarvan Becketts en Maggots mijn favorieten zijn. Het is een gaaf circuit. Ik ken het ook aardig goed, want voorafgaand aan de Formule 1 reed ik er al met een Formule 3-auto. Het is mooi al die Britse fans op de campings te zien en hun steun vanaf de tribunes te ontvangen. Er komt altijd veel publiek op af en ze behoren zeker tot de meest gepassioneerde Formule 1-fans ter wereld.”

“Omdat onze fabriek vlakbij ligt, is het ook een thuisrace voor het team, dus ik hoop dat we voortgang kunnen blijven boeken en op zondag voor iedereen een mooie show kunnen weggeven”, vervolgt Verstappen. “Veel gave, snelle bochten is wat we mooi vinden en ik kan me een Formule 1-kalender zonder Britse Grand Prix niet voorstellen.”