Honda: ‘We moet werken aan onze kwalificatiemodus’

(c) Red Bull Content Pool

Honda vierde afgelopen zondag uitbundig de eerste overwinning in de Formule 1 sinds 2006. De overwinning smaakt naar meer, maar om dat te bereiken zal de Japanse autofabrikant vooral iets moeten doen aan het vermogen in de kwalificatie.

Dat stelt Honda’s Formule 1-chef Toyoharu Tanabe: “In de race zitten we er ook nog wel achter, maar niet zoveel als in de kwalificatie. We moeten bij onze volgende stap proberen bij ze in de buurt te komen, maar dat is niet makkelijk.”

Tanabe waarschuwt dan ook voor al te veel optimisme: “Natuurlijk is dit resultaat een aanmoediging voor het ontwikkelingsteam, maar al vanaf het begin van het seizoen zien we een groot verschil met Mercedes en Ferrari. We waren sterk in Oostenrijk, maar ik kan niet garanderen dat we ook de volgende race zo sterk zullen zijn.”

Die volgende race is volgende week zondag. Op 14 juli staat de Britse Grand Prix op het programma.

Alles weten over de overwinning van Max Verstappen in Oostenrijk? Luister dan naar de nieuwste aflevering van onze podcast Formule 1 aan Tafel: