Wolff: ‘Problemen met hoge temperatuur geen verrassing’

(c) Mercedes AMG F1

Voor Mercedes-teambaas Toto Wolff was het geen verrassing dat Mercedes minder zou presteren bij hoge temperaturen. De wagens van Mercedes moesten tijdens de Grand Prix van Oostenrijk met minder vermogen de race ingaan om oververhitting te voorkomen.

“We wisten dat dit onze achilleshiel was. Dit probleem hadden we al sinds het begin van het seizoen. We probeerden om het vermogensverlies heen te werken, maar uiteindelijk was het pijnlijk om te zien. We konden niet aanvallen en niet verdedigen”, aldus Wolff tegen Motorsport.com.

Mercedes zat tijdens de Grand Prix van Oostenrijk op de limiet en konden niets meer doen om oververhitting tegen te gaan. “De volgende stap zou zijn geweest om al het bodywork te verwijderen, dat was geen optie. De sponsoren hadden dat niet leuk gevonden.”