Niet Robert Kubica maar Max Verstappen ‘Driver of the Day’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen is alsnog uitgeroepen tot ‘Driver of the Day’ van de Grand Prix van Oostenrijk. In eerste instantie werd Robert Kubica verkozen, maar dat was een technische fout, zo meldt de officiële website van de Formule 1.

Uiteindelijk bleek Verstappen liefst 74 procent van de stemmen die hebben verzameld. Charles Leclerc, die in de slotfase van de race slachtoffer was van de dadendrang van Verstappen, eindigde in de verkiezing als tweede met elf procent. Carlos Sainz kreeg zeven procent van de stemmen nadat hij vanaf de 19de positie opklom naar de achtste plaats.

Overwinning

Verstappen boekte afgelopen zondag na een prachtige inhaalrace op de Red Bull Ring de eerste zege van het seizoen, zijn zesde GP-overwinning in zijn loopbaan.