Horner: ‘Max de beste coureur in Formule 1’

(c) Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner steekt zijn bewondering voor Max Verstappen na zijn overwinning in Oostenrijk niet onder stoelen of banken. “Max is de beste coureur in Formule 1. Ik dacht dat al een tijdje, maar weet het nu zeker”, zei de Brit in gesprek met Ziggo Sport.

Verstappen viel zondag na de start meteen terug van een tweede naar een zevende plaats. Na zijn pitstop begon onze landgenoot aan de inhaalrace. In het slot haalde Verstappen ook de leidende Charles Leclerc in waarbij de coureurs elkaar raakten. Na afloop moesten beiden bij de wedstrijdleiding moesten komen, maar na uren beraad behield Verstappen zijn overwinning, de zesde van zijn loopbaan.

Bewondering

“De stijl en manier waarop waren grandioos. Hij weet zich naar voren te manoeuvreren en doet dat op een manier die grenst aan perfectie”, roemde Horner de manier van rijden van Verstappen. “Met bewondering heb ik ernaar gekeken hoe zijn banden en remmen beheert en het team aanstuurt via de radio en die auto door de race draait.”

Daarnaast meende Horner dat het de juiste beslissing van de wedstrijdleiding was geweest om Verstappen niet te bestraffen voor zijn inhaalactie op Leclerc. “Dit was hard en fair racen tussen de twee coureurs van de toekomst. Zij geven wat de Formule 1 nodig heeft: wiel-aan-wielgevechten.”