Max Verstappen: ‘Andersom had Leclerc het ook zo gedaan’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft op grootse wijze de Grand Prix van Oostenrijk gewonnen. De Nederlander startte vanaf P2, had een ‘poepstart’ en viel direct terug naar de zevende plek, maar was uiteindelijk de bovenliggende partij.

Over de overwinning hangt nog wel een schaduw: de wedstrijdleiding liet in de laatste ronde weten dat de beslissende inhaalmanoeuvre van Verstappen op Charles Leclerc ‘under investigation’ is. De Red Bull-coureur zelf stelt in gesprek met Jack Plooij uiteraard dat er niets aan de hand was: “Andersom had Leclerc het ook zo gedaan. Dat we elkaar raken is gewoon racen. Dit hoort erbij en maakt de sport mooi.”

De overwinning was de eerste voor motorleverancier Honda sinds 2006. Na afloop wees Verstappen op het podium dan ook nadrukkelijk op het Honda-logo op zijn race-overall: “Iedereen weet dat Honda het moeilijk heeft gehad toen ze terugkwamen in de Formule 1. Dit geeft een boost. Niet alleen voor Honda, maar voor het hele team. Het voelde gewoon heel goed aan. De vleugels werden uitstekend. Dit is uitstekend.”

Later meer