Charles Leclerc: “Ik laat het aan de stewards over”

(c) Ferrari

Voor de tweede keer dit seizoen zag Charles Leclerc vlak voor het einde van de race een overwinning in rook opgaan. Was het in Bahrein nog een technisch probleem waardoor hij de leiding uit handen moest geven, vandaag tijdens de Grand Prix van Oostenrijk was het een briljante Max Verstappen die drie ronden de zege voor de Monegask weggriste.

De beslissing viel twee rondes voor het einde. Een ontketende Verstappen liep ronde na ronde in op Leclerc en zat met nog een paar ronden te gaan binnen een seconde van de Monegask. De Nederlander verschalkte de Ferrari-coureur door in Remus binnendoor te steken. Daarbij toucheerden beide auto’s elkaar.

Het incident wordt nog onderzocht, maar kort na afloop van de race gaf Leclerc voor de microfoon van Martin Brundle zijn kant van het verhaal: “Ik laat het aan de stewards over, maar voor mij in de auto was het vrij duidelijk. Ik zat aan de buitenkant net als een ronde eerder. Dat was prima want hij liet mij voldoende ruimte om de bocht weer uit te rijden, maar de volgende ronde deed hij dat niet. We raakten elkaar waardoor ik wijd moest en daarna had ik natuurlijk geen kans meer om terug te komen. Dat was jammer.”

Wordt vervolgd.