VT3 Oostenrijk: Charles Leclerc de snelste, Verstappen P5

(c) Ferrari

Charles Leclerc heeft in de derde vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk de snelste tijd gereden. De Ferrari-coureur was bijna de hele sessie de snelste coureur. Max Verstappen moest genoegen nemen met de vijfde plaats.

Na een rustig eerste kwartier werden de eerste tijden op de klokken gezet. Toro Rosso, Renault en McLaren waren de eerste teams die hun coureurs voor een snelle ronde het asfalt op stuurden. Alexander Albon was in de openingsfase de snelste coureur met een 1.05.739.

Vallteri Bottas was de eerste van de toppers die een tijd neerzette. De Fin opende met een 1.05.510. Ferrari antwoordde enkele minuten later met een paar snelle tijden. Charles Leclerc pakte de snelste tijd met een 1.04.826 en Vettel zette zijn bolide op de tweede plaats op twee tienden van zijn teamgenoot. Lang kon Vettel niet van zijn tweede plaats genieten, want Bottas verbeterde zich en was nipt sneller dan de Duitser.

Max Verstappen zocht na 25 minuten voor het eerst het asfalt op. Hij opende met een vierde tijd en moest bijna een seconde toegeven op de snelste tijd van Leclerc. In de tweede snelle ronde van de Nederlander verbeterde hij zich en verkleinde zijn achterstand tot ruim drie tienden. Achter Verstappen waren Leclerc, Vettel en Bottas ook snel onderweg. Leclerc behield de snelste tijd en Bottas bleef Vettel wederom voor.

Lewis Hamilton was een van de laatste coureurs die naar buiten kwam voor een snelle ronde. De Brit had wat moeite om een foutloze ronde neer te zetten en moest genoegen nemen met een vijfde plaats achter Verstappen.

Gasly

Pierre Gasly beleefde een rustige derde vrije training. De Fransman reed een installatieronde en bleef daarna lang binnen staan met technische problemen. Met nog 20 minuten te gaan kwam hij pas weer het asfalt op. Zijn eerste snelle ronde was goed voor de zesde plaats.

In de slotfase gingen de coureurs er nog even voor zitten en Bottas verbeterde de snelste tijd naar een 1.04.221. Leclerc antwoordde eerst met een 1.04.120 en daarna met een 1.03.987 en pakte daarmee de snelste tijd weer van de Fin af. Vettel moest twee tienden toegeven op zijn teamgenoot en zette heel even de derde tijd neer, want achter hem was Hamilton snel onderweg. De Brit pakte op slechts 0.010 de tweede tijd.

Met nog tien minuten te gaan ging Verstappen ook nog naar buiten. De Red Bull-coureur verbeterde wel zijn tijd, maar bleef op de vijfde plaats staan. De Nederlander liet over de boordradio weten dat aanpassingen aan zijn auto niet goed werkten.

Uitslag derde vrije training Oostenrijk:

(c) Formula1.com

Om 15:00 uur begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk en uiteraard is die live te volgen op Grand Prix Radio.

Jouw reactie