Pierre Gasly baalt na mislukte kwalificatie

(c) Red Bull Content Pool

Pierre Gasly heeft zichzelf wederom geen goede dienst bewezen. Terwijl teamgenoot Max Verstappen weer een uitstekende kwalificatie reed, kwam de Fransman niet verder dan de negende tijd.

Gasly was na de kwalificatie dan ook niet blij met zijn prestatie: “Het is jammer en ik ben erg teleurgesteld in mezelf dat ik op het moment dat het moest geen goede ronde kon rijden. Ik deed in Q3 niet wat ik moest doen en dat moet beter.”

Over de auto was Gasly meer te spreken. “We hadden een goede snelheid en ik denk dat we een stap voorwaarts hebben gemaakt. We deden het goed in de vrije trainingen en ook in Q1 en Q2 waren we sterk. Alles leek goed voor Q3. Mijn eerste ronde in Q3 was niet ideaal en in mijn tweede en laatste ronden in de derde kwalificatiesessie maakte ik een fout. Anders was P5 mogelijk. Morgen zullen we er alles aan doen om naar voren te komen.”